Vitamina C este recomnadata in urmatoarele afectiuni

Mai multe afectiuni vor fi ameliorate, tratate o data ce incepem tratamentul cu Vitamina C : 

Anumite persoane  au nevoie de un aport de vitamina C mai mare decat cel normal. Acestea sunt: fumatorii, persoanele in varsta, femeile care iau anticonceptionale, persoanele care iau steroizi, analgezice, aspirina sau cantitati exagerate de alcool!

Antioxidant vitamina C naturala este un antioxidant de exceptie ce contribuie activ la franarea proceselor degenerative din organism. Vitamina C protejeaza direct organismul fata de toxinele bacteriene, intoxicatiile medicamentoase, tabagism, alcoolism si poluarea aerului, este foarte utila in imunitate deficitara, infectii, cresterea si reconstructia tesuturilor, gingivita, boli cardiovasculare, cancer, afectiuni osteoarticulare, anemie, sterilitate masculina. Vitamina C neutralizeaza si face posibila eliminarea din organism a metalelor grele: mercur, plumb, cadmiu, aluminiu si cupru provenite din apa de robinet.

Imunitate deficitara – cea mai de seama printre multiplele functii ale vitaminei C este, probabil, rolul major pe care il joaca in sistemul imunitar. Potrivit numarului mare de dovezi, ea ajuta la cresterea rezistentei organismului fata de o serie intreaga de boli, inclusiv infectii si cancer. In acest sens, se cunoaste ca globulele albe contin de 60 de ori mai multa vitamina C decat plasma sanguina; vitamina C naturala permite mobilizarea mai rapida a globulelor albe si le ajuta sa atace bacteriile, virusii etc. si este indispensabila pentru sinteza de anticorpi; in cantitati mari are efect antiviral, prin favorizarea sintezei interferonului care penetreaza virusul din celule (in gripa si alte viroze).

In starile febrile creste necesarul de vitamina C al organismului!

Infectii – “Vitamina C actioneaza in organism ca un maturator, ridicand tot felul de gunoaie, inclusiv gunoiul viral”, spune medicul Keith Sehnert. Vitamina C naturala are rol in imunitate si este utilizata in tratamentul tuturor starilor febrile si infectiilor date de bacterii, virusi, ciuperci, paraziti: gripa, coriza, hepatita, bronsita, tuberculoza, herpes etc.

Boli cardiovasculare – vitamina C actioneaza in multe feluri pentru a ajuta la prevenirea instalarii unor boli cardiovasculare (hipertensiune arteriala, ateroscleroza, infarct miocardic, accident vascular cerebral): regleaza metabolismul lipidelor, scade colesterolul sanguin si trigliceridele, reduce oxidarea LDL “colesterol rau” si astfel ajuta la prevenirea oricarei distrugeri la nivelul peretilor celulari, accelereaza conversia directa a colesterolului in acizi biliari si astfel organismul elimina colesterolul in exces, ajuta la repararea peretilor arteriali si previne depozitarea colesterolului la acest nivel.

Cresterea si reconstructia tesuturilor acidul ascorbic natural este implicat in sinteza colagenului (substanta albuminoida care intra in componenta tesutului conjunctiv, cartilaginos si osos si care asigura starea de sanatate a pielii, parului si unghiilor, a oaselor si articulatiilor), de aceea vitamina C are functie majora in formarea si reformarea tesutului conjunctiv, in dezvoltarea normala a copiilor, in artrite si artroze, in vindecarea ranilor si arsurilor.

Gingivita vitamina C (acid ascorbic natural) ajuta la intarirea capilarelor (vasele de sange cele mai mici) si a peretilor celulari, de aceea este foarte utila ca tratament naturist in gingivita, prin oprirea sangerarii gingiilor si asigurarea unor gingii puternice si sanatoase.

Functia cerebrala vitamina C permite sinteza aminelor cerebrale ca dopamina, noradrenalina, adrenalina (mediatori de importanta capitala in transmiterea influxului nervos intre neuroni) si astfel mareste atentia si concentrarea. In depresii, stari maniaco-depresive si schizofrenie, folosind in tratament doze considerabile de vitamina C, se obtin rezultate multumitoare.

Cancer – numeroase studii au demonstrat o corelatie intre consumul alimentelor cu continut scazut de vitamina C si predispozitia la cancer; vitamina C, ca antioxidant, impiedica formarea de nitrozamine (substante cancerigene) care se formeaza din nitratii prezenti in alimente; vitamina C atenueaza consecintele efectelor secundare din chimioterapie si radioterapie.

Sange – in anemie, tratamentul cu vitamina C + Fier accelereaza formarea de globule rosii si formarea hemoglobinei. In sindroamele hemoragice, vitamina C este indispensabila in coagularea sangelui.

Boli cardiovasculare – prin actiunea sa antioxidanta de exceptie, vitamina C regleaza metabolismul lipidelor, scade colesterolul sanguin si trigliceridele, accelereaza conversia directa a colesterolului in acizi biliari si astfel organismul elimina colesterolul in exces, impiedica depunerea colesterolului pe peretii arterelor si evita blocarea circulatiei normale a sangelui, previne si ajuta in ateroscleroza, hipertensiune arteriala, infarct miocardic, accident vascular cerebral.

Afectiuni osteoarticulare – asocierea Calciu + Vitamina C, accelereaza vindecarea fracturilor si reformarea osului; in artrite, artroze, dureri lombare, reumatism, un tratament naturist util este: Vitamina C + Vitamina E + cartilaj de rechin.

Sterilitate masculina – vitamina C naturala, ca antioxidant, este benefica pentru spermatozoizii barbatilor aflati sub stres oxidativ (de exemplu fumatorii) deoarece neutralizeaza radicalii liberi, astfel ca, dupa minim 2 luni de tratament spermatozoizii devin mai mobili.

O lipsa moderata de vitamina C produce iritabilitate, depresie, apatie, articulatii inflamate si moi (artrite, artroze), pierderea poftei de mancare, stare de slabiciune, oboseala, neliniste, sangerari sub piele si in cavitatea bucala (gingivita), iar la copii este impiedicata dezvoltarea normala.