Despre bioflavonoide.

Pentru cei care au auzit de bioflavonoide este important sa afle mai multe despre acesti nutrienti relativ nefamiliari. Bioflavonoidele sunt prectic Flavonoide obtinute din material viu bio. Flavonoidele sunt folosite de catre organismul uman in reconstructia, refacerea peretilor celulari. Bioflavonoidele sunt prezente in multe plante si extracte. Legumele si fructele proaspete precum si multe plante medicinale contin bioflavonoide. Bioflavonoidele pot fi obtinute fie din alimente crude fie din alimente procesate (mai putine in acest caz).

Rolul Bioflavonoidelor in Organism

Organismul uman nu este capabil să sintetizeze bioflavonoide şi, din acest motiv, acestea sunt furnizate organismului doar prin aport alimentar. Bioflavonoidele se utilizează frecvent pentru tratarea sportivilor accidentaţi, deoarece reduc durerea, atenuează efectele loviturilor, au efect hemostatic şi ameliorează simptomatologia hipocalcemiei.

Împreună cu vitamina C, bioflavonoidele menţin integritatea structurii capilarelor. Au acţiune antibacteriană şi de accelerare a circulaţiei sanguine. Participă la secreţia biliară, scad colesterolemia şi, datorită efectului lor· antioxidant, încetinesc formarea cataractei.
Consumul acestora poate fi benefic pentru persoanele a căror piele se învineţeşte la cea mai mică lovitură (are loc o hemoragie subcutanată) sau care au sângerăti nazale dese.

Bioflavonoidele, în asociaţie cu vitamina C, sunt deseori recomandate în herpes.

Quercitina, un bioflavonoid extras din alga verde de smarald şi din alga verde-albăstruie, are acţiune benefică în astmul bronşic şi alergii.
Cele mai importante surse naturale de bioflavonoide sunt: citricele, ardeiul şi coacăzele negre. În cantităţi mai mici, acestea se află şi în cai se, cireşe, struguri, prune şi măceşe.

Bioflavonoidele functioneaza ca un amplificator al efectelor vitaminelor administrate. Aceste amplificatoare puternice ale sanatatii au numeroase efecte pozitive in organismul uman. Dintre efectele pozitive ale bioflavonoidelor amintim:
Efectele antioxidante Unul dintre cele mai importante beneficii asupra sanatatii ale bioflavonoidelor este efectul antioxidant. Antioxidantii sunt elemente naturale care distrug radicalii liberi si elementele daunatoare care circula prin organism.
Unele fructe si legume sunt promovate pentru puterea nutritionala a acestora deoarece contin o serie de antioxidanti care ajuta in lupta cu infectiile, inflamatiile, virusii si anumite afectiuni cronice. Specialistii au aratat ca bioflavonoidele se pot combina cu vitamina C pentru un efect antioxidant foarte puternic. In plus bioflavonoidele protejaza vitamina C de oxidare in corp.
Specialistii au aratat ca bioflavonoidele se pot combina cu vitamina C pentru un efect antioxidant foarte puternic. In plus bioflavonoidele protejaza vitamina C de oxidare in corp.
Alte beneficiil asupra sanatatii Unii exeperti au argumentat importanta bioflavonoidelor in prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Arterosleroza sau rigidizarea arterelor, este o afectiune pe care bioflavonoidele o pot prevenii. In plus consumul de bioflavonoide ajuta la sanatatea inimii prevenind atacul de cord si accidentul vascular cerebral. Pe langa rolul cardio-protector expertii considera ca bioflavonoidele taie elanul anumitor tipuri de cancer. Datorita rolului sau antioxidant ajuta la suprimarea mutatiilor celulare.
Pe langa rolul cardio-protector expertii considera ca bioflavonoidele taie elanul anumitor tipuri de cancer. Datorita rolului sau antioxidant ajuta la suprimarea mutatiilor celulare. Pe langa rolul de protector al sistemului cardiovascular si cel de anticancerigen expertii considera ca bioflavonoidele sunt de ajutor pentru dinti si gingii sanatoase.
Ce sunt bioflavonoidele? CaliVita produce Vitamina C cu Bioflavonoide sub mai multe forme: pastile, dropsuri, sub forma lichida si mestecabile.